måndag 12 maj 2014

Internationella ME-dagen den 12 maj

Det är idag.
Och alldeles lägligt till det kan jag nu berätta att min lilla dröm om att mina smycken som jag tillverkade när jag var friskare nu ska komma till nytta för att öka medvetenheten och sprida information om sjukdomen, och särskilt i samband med barn som har ME. Det är nämligen så att mina smycken ska vara med på Á la London den 31 maj!

Jag är så glad, för jag har funderat på hur jag ska kunna hjälpa till och göra lite nytta  i arbetet för att sprida kunskapen om ME, och nu har det blivit möjligt! Såhär bloggade jag om min önskan för ett tag sen.

Tack fina Á la London för att vi får vara med ett gäng och visa upp design som kommer att säljas till förmån för barn med ME! Och det blev en riktig fullträff att vi blev presenterade just idag på självaste ME-dagen!

Såhär står det på deras blogg:

Att drabbas av en sjukdom som vuxen är tufft. Att drabbas som barn är tuffare! Idag, den 12 maj, är internationella ME-dagen. ME/CFS är en handikappande neurologisk sjukdom som påverkar många av kroppens system. ME/CFS drabbar vuxna och barn, kvinnor och män i alla världens länder. I Sverige beräknas 40 000 personer ha ME/CFS, av dem kan upp till 8000 vara barn. Vi som säljer under namnet I & U & ME är alla på ett eller annat sätt drabbade av sjukdomen ME/CFS, och vill på detta sätt uppmärksamma att även barn får sjukdomen. All intäkt från försäljningen på marknaden går direkt till arbetet för att sprida information och stöd kring barn med ME/CFS.

Designers:
Nilla fick ME/CFS för ca nio år sedan. När hon har lite ork över gör hon armband med budskap som hon säljer till förmån för olika ME-projekt.

I Camillas syrum får fantasin flöda fritt. Det innebär att resultaten varierar stort. Kläder, förkläden, lampskärmar, väskor, drömfångare - man vet aldrig!

Lars Ivarson har haft ME/CFS sedan 2006 och gör grafiska bilder i gränslandet mellan fantasi och verklighet. Han låter slumpen påverka i skapandet, att inte i förväg veta hur slutresultatet blir är hans signum.

Elin Lunde visar fotografier tagna med macrolins, och är på ständig jakt efter naturens små konstverk. Nörden i henne är fascinerad av vatten i alla faser, och trädgårdsentusiasten av blommor.

Pernilla lever sedan drygt 19 år med sjukdomen ME/CFS. När hon har lite kraft och ork över, broderar hon lite i hardagersöm och skänker till förmån för olika ME-projekt. Hela försäljningssumman skänks oavkortat.

Mireille som står bakom märket ”i min garderob”, har gjort unika och stilrena smycken av gamla urverk. Hon säljer av sitt lager nu eftersom hon på grund av kraftig försämring inte längre kan jobba. Hon har haft ME/CFS sen barndomen.


Inte nog med detta så har även fina butiken Cissi och Selma på Söder i Stockholm idag uppmärksammat mina smycken som dom säljer, och även att det är ME-dagen idag! Från och med idag kommer jag att skänka all motsvarande vinst från försäljningen därifrån till arbetet kring barn med ME. Såhär såg det ut idag på Instagram när Cissi och Selma visade ett par blåa örhängen som jag har gjort, passande blå färg eftersom färgsymbolen för ME är blå! Tack Cissi!


Idag är jag utmattad men lycklig! Det här hade aldrig funkat att göra på egen hand, och det är tack vare bl a patientföreningen RME och föreningens volontärer som det har varit möjligt att genomföra. Väldigt tacksam för det! Önskar att jag själv kunde vara med på den stora dagen, men tyvärr så orkar jag inte det. Hoppas nu att många kommer att hitta oss där och köpa våra alster så att patientföreningen kommer att kunna fortsätta arbetet med att stödja barn med ME!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna några rader, och mitt tips är att först kopiera det du skrivit eftersom det ofta krånglar när man väl ska publicera det och kanske måste testa igen. Hoppas att det ska funka!