fredag 13 juni 2014

Svala vindar

Trivs så bra i vårat sovrum. Ljusturkosa väggar och ett stort fönster med skogsutsikt. Att ligga med öppet fönster och känna kalla vindar är det bästa som finns när nässelutslagen kliar.

Snart har vi en hängmatta ovanför sängen också, som jag längtar efter att få vila i. Och så är jag omgiven av färgglada kuddar och en söt matta. Blir så lycklig av att stirra på dom en stund. Lättroad, jag vet.Nu är jag rejält utmattad efter två intensiva dagar med besök på Hjälpmedelscentralen och diverse vårdbesök.

Igår fick jag provköra min blivande elscooter och det var en sån obeskrivlig lycka. Radiobilarna på Liseberg, go-cart och samtidigt lite berg- och dalbana. Det gick fort men ändå inte tillräckligt såklart, för självklart hade jag velat vara frisk och sitta på en cross istället. Men detta duger tillsvidare, helt klart.

Jag är så nöjd över min framtida elscooter att det vägde upp litegrann när ett tråkbesked damp ner i brevlådan.
Förvaltningsrätten bedömer att jag trots min nedsättning av sjukdomen ändå kan jobba 25 procent.
Eller rättare sagt, dom uttrycker att jag är förfärligt sjuk men att det ändå inte är skäl nog för att inte kunna jobba. Dom rabblar upp hur hjälplös jag är i hemmet och att jag knappt kan stå på benen, behöver hjälp med att duschas och sköta hemmet, men ändå, visst ska jag kunna jobba på som vanligt.

Beslutsfattare i detta är ju ett gäng nämndemän/politiker som varken är läkare eller har träffat mig personligen, och dom går helt emot mina läkares utlåtanden om att arbete är omöjligt för mig. Vi pratar specialistläkare med många års erfarenhet. Som dessutom jobbat på Försäkringskassan och inte tar lätt på sjukskrivningar och som har varit oerhört tydlig i sina utlåtanden.
Betyder nada.

Så nu fortsätter processen upp i högre instanser och det känns lite absurt för jag vet att detta är mer regel än undantag. Man blir sjuk och vips hamnar man i domstol som vore man en brottsling.

Över ett års inkomstbortfall fortsätter vara bortfall, men tur att naturen är gratis och att jag snart har min elscooter. Jag är så innerligt glad över den!

Dagens moln, också gratis:
12 kommentarer:

 1. Lägg skulden där den hör hemma, vi vet vilka som är skurkarna!
  Men vad i allsin dar har de tänkt att du ska kunna jobba med? Liggande? Vilka apskaft!

  Fina kuddar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man undrar verkligen. Men dom har ju inte tänkt överhuvudtaget. Goddag yxskaft liksom! Tack o lov för snyggkuddar : )

   Radera
 2. Det är verkligen något allvarligt fel på systemet om man kan skriva att någon som behöver hjälp med att duscha och knappt kan stå upp kan arbeta.
  Håller tummarna för att det går bättre i nästa instans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Nilla <3 Ja, superknasigt system och väldigt iskallt. Men det visste man ju.

   Radera
 3. När såna som Mats Reimer, Indre Ljungar och Gunnar Olsson kan vara läkare, är det kanske inte konstigt att vanliga paper pushers kan vara såna stolpskott. Inte rätt för det, men kanske inte förvånande. Lycka till. Du får ju rätt till slut, men det är hemskt att det ska gå till på det sättet. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anja <3 Man blir mörkrädd. Tack o lov för att jag haft tur med läkare iallafall, så man vet att det funkar nånstans.

   Radera
 4. Så helt otroligt obegripligt. Jag har ju ingen chans då känns det som :/ Men jag vet inte, kanske får en vettigare domare eller nåt. Så sjukt system, jag känner mig så ledsen och maktlös och osynlig. Har precis fått avslag på omprövning om sjukpenning på csn dec-juni, och om 2 veckor när jag varit hos läkaren ska jag söka aktivitetsersättning. Och så ska jag ju överklaga avslaget. Och jag vet inte hur jag ens ska orka någonting... just nu bär jag på en enorm oro i kroppen som inte går att skaka av mig.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det slår verkligen helt olika, helt sjukt. Utan jurist hade jag aldrig klarat detta, och så har jag räknat med att det går upp i högre instans. FR går oftast på vad FK säger, och har man fått en okunnig, och/eller ovillig handläggare från början är det kört. Det är verkligen ett lotteri.
   Jag förstår att det känns jobbigt och hopplöst för dig, men det kan gå fort för dig och jag hoppas verkligen det och att du slipper gå igenom flera instanser innan du får rätt! Många varma kramar till dig!❤️❤️❤️

   Radera
 5. Många varma kramar till alla som måste kämpa med olika instanser samtidigt som ni har svårt nog med era sjukdomar. kramissar. Ps: håller med om att du har snyggkuddar ;-)

  SvaraRadera

Skriv gärna några rader, och mitt tips är att först kopiera det du skrivit eftersom det ofta krånglar när man väl ska publicera det och kanske måste testa igen. Hoppas att det ska funka!