fredag 1 augusti 2014

Vill ha en stuga vid havet eller lite överallt där det är lugnt och fint

Jag önskar att vi hade ett litet hus  som har en brygga som går rätt ner till havet eller en stor sjö. Då skulle min vila på dagarna kunna vara att gunga i en hammock som hänger i taket på en halvt inbyggd altan, och framåt eftermiddan/kvällen skulle jag kunna ta några få steg för ett dopp.

På Pinterest har jag en mapp som heter Cabins, porches and tree houses (länk och bildkällor hittar du här), där finns en mängd inspirationsbilder på hur jag skulle vilja bo. Trädhusen skulle ju kräva nån slags hissanordning förstås, men drömma kan man ju alltid göra.


5 kommentarer:

 1. Jag drömmer jättemycket, och just nu mycket husdrömmar. Eller ja, för min del lägenhet i "nästan-radhus", som vi är så nära att få hyra. Nr 3 i kön; hoppas de andra har hittat andra lägenheter. Eller så kommer det snart en lika bra som vi är nr 1 på!
  Det jag drömmer om är att vara närmre familj och vänner i min hemstad Varberg (7 mil söder om Göteborg för de som inte vet), och det bostadsområde där vi söker har tvåvåningshus med 6-8 lägenheter, alla med egen ingång och uteplats på bottenvåningen. Självklart söker vi bara bottenvåning, jag kan ju inte rulla upp o ner för trapporna till andra våning! ;) och jag vill så gärna ha en uteplats, så jag kan gå ut och lägga mig i solen på sommaren. Marsvinen kan vara ute och äta gräs varje dag vädret tillåter och vi kan så småningom skaffa hund... Mycket lättare att lära dem att inte kissa ute om man slipper "ut genom en dörr nerför trappan o ut genom nästa dörr" vilket ju inte ens är möjligt för mig... Om vi bor där och jag har elrulle kan jag tom hälsa på vänner som bor nära, jag kan ta mig till den lokala affären... ja allt när energin vill men ändå, så mycket mer möjligheter än här! Har vänner och familj bara nån minut bort, gatorna jämte. Det är mina rätt så realistiska drömmar nu, håll tummarna för att de går i lås så snart som möjligt :) Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan nog lite föreställa mig hur ni kommer ha det dit ni flyttar, för våra kompisar bodde i nåt liknande i Varberg, en bit från Centrum. Underbar utesplats och rymlig lägenhet. Låter som att era planer är riktigt bra på flera plan, och staden är ju så mysig. Tänk att rulla runt kring havet och fästningen på en elscooter! Jag hoppas verkligen ni får något där snart!! Kram❤️

   Radera
  2. Ja, Varberg är fint när man flyttat därifrån ett tag ;) Var inte överförtjust som tonåring, men nu uppskattar jag det så mycket. När jag kom hem efter min första långa bortavaro såg jag staden i ett nytt ljus.
   Tror det hade varit perfekt för oss med en tvåa där, inte för mycket yta att ta hand om men stort nog för oss och några djur ;) Och med en uteplats blir det ju som en trea på sommaren, då använder man ju trädgården som ett extra rum och är där mycket. Det är min förhoppning iallafall!
   Mamma bor på getterön, har du varit där? Jättefint och härliga stränder.
   Vill ju flytta hellre förr än senare men vi har ju ingen tidspress än så länge iallafall. Längtar redan till nästa sommar när dock, när vi har flyttat och jag kan vara ute hela tiden! :) Denna sommaren har varit hemsk, hatar att vara inne och det har varit så fint väder! Har gillat spöregnet de senaste dagarna, nu är alla inne, inte bara jag ;D Kram ♡

   Radera
  3. Ja, Getterön är supervackert! Var där precis innan jag blev såhär försämrad, för ett par år sen, jag och min man hade en photo shoot med mitt kläd- och smyckesmärke. Det blev så vackra bilder!
   Den här sommarn har varit jobbig för min del också, hoppas och längtar till nästa, att det ska bli lite bättre när fler bitar faller på plats. Har ju precis fått hjälpmedel och fler på g och är i kammarrätten för sjukersättning. Man får ju aldrig ro, det går så långsamt med allt. Hoppas på att din nästa sommar är i Varberg! Tror att du kan få lite ro av miljöombytet, det låter så när du beskriver dina mål. Massa styrkekramar!❤️

   Radera
 2. Det är min dröm också, att få bo i ett vacker hus vid havet. Så du bor också i Göteborg, det fattade jag först nu.

  SvaraRadera

Skriv gärna några rader, och mitt tips är att först kopiera det du skrivit eftersom det ofta krånglar när man väl ska publicera det och kanske måste testa igen. Hoppas att det ska funka!