tisdag 19 maj 2015

Intervjuad i tidningen och i webb-tv

Känns bra med reportagen i GT och Expressen.
Hoppas det kan hjälpa någon att få diagnos i rätt tid eller slippa gå omvägar i vården för att få rätt hjälp.

Jag ringde in till GT för att uppmärksamma ME-dagen 12 maj, och då ville dom göra en intervju. På en timme var dom här och jag bestämde mig för att visa hur jag har det, mestadels sängliggande och inte så fräsch helt enkelt. Jag piffade dock upp mig med blåa accessoarer för att belysa klädkoden för 12 maj, samt lila för fibromyalgi.

Hade självklart velat berätta mer men det går inte alltid att få med allt, och det hade jag inte orkat.
Reportern fick med viktiga fakta från patientföreningen och en liten intervju med ME-specialisten professor Gottfries kom också med.

Här är webb-tv-inslaget:


Och här är artikeln:


Jag har fått höra allt möjligt från vårdpersonal genom åren, även nu med diagnos. Värst var nog dom läkare som tyckte att vi skulle skaffa barn så jag får "annat att tänka på". 
Som lösning på abnorm utmattning efter alla försök till aktivitet. Och då har jag haft enorm barnlängtan och varit förtvivlad över mina begränsningar att ens passa mina älskade syskonbarn.

I n g e n ska behöva höra en sån sak! Och det var det jag ville lyfta upp, inte att det är speciellt synd om mig. Jag har det bättre än många andra. Men det behövs förståelse och att kronisk osynlig sjukdom blir synliggjort och bemött med god vård!

6 kommentarer:

 1. Faktiskt så fick även vi rådet att försöka bli gravida då en graviditet kan förändra hormoner i kroppen och det kan hända sjukdomsförloppet stannar upp även om det inte "går över", nu mådde jag bättre under 2000 - 2005 än jag gjort efter det Elin föddes april 06, skulle jag ha mått som nu hade jag varit barnlös.

  Jag gillar att flera tidningar uppmärksammade ME 12 maj.
  Det är bara synd att det typ hinner glömmas bort under resten av året.

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gäller ju att förbättringen håller i sig, man ska ju orka sköta om barnet i många många år! Ni har en så din dotter! Kram <3

   Radera
 2. Både artikeln och tv-inslaget var fantastiskt bra! Du lyfte verkligen fram det som var viktigt.

  Men usch vilket idiot till läkare som säger en sådan sak! Vissa läkare borde borde bara bli av med sina licenser.

  Kraaam <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, fått höra mycket och konstigt från både läkare och annan vårdpersonal genom åren! <3

   Radera
 3. Jag tycker du gjorde ett strålande arbete med din artikel och intervju. Vi får börja ännu tidigare nästa år så att vi hinner få ännu mer blått runt omkring i Sverige :-) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Nilla! Ja precis min tanke! Jag tror att det kan bli ännu större och det har nog redan gett ringar på vattnet! Otroligt bra initiativ med blåa dagen, det blir lätt för folk att delta. Min gamla kund uppe i Stockholm har lovat att visa blått i butiken nästa år! Skulle ju kunna få fler butiker att skylta blått! Och så får vi hålla kontakt med våra mediafolk som skrev eller intervjuade i år! Kram <3

   Radera

Skriv gärna några rader, och mitt tips är att först kopiera det du skrivit eftersom det ofta krånglar när man väl ska publicera det och kanske måste testa igen. Hoppas att det ska funka!