lördag 8 augusti 2015

Om jag skriver det här så kommer jag ihåg det bättre dom riktigt dåliga dagarna

Jag är helt eksemfri. Helt. På hela kroppen. Inget sår, ingen böld, ingen inflammation, inga nässelutslag. Ingen klåda.

En konstig känsla eftersom det varit mina följeslagare i många många år. Mina atopiska eksem kom redan vid fyra års ålder och har bara blivit värre med åren.

Sedan barndomen har jag konstant haft eksem nånstans på kroppen, möjligtvis har det läkt ut helt ett par gånger under dessa år, och det i samband med utlandsvistelse och en perfekt kombo av sol och salt hav. Men ansiktseksemen har förvärrats av solen och just dom eksemen har varit kroniska, alltså funnits på samma område i måånga år.
Helt väck nu.

Att jag är helt eksemfri nu beror nog på flera saker och jag vågar inte spekulera än i vad som är vad. Jag är iallafall rätt häpen och väldigt glad.

Vem vet hur länge det håller i sig, och spela roll, jag lever länge på känslan att slippa några av alla symptom som jag har.

Idag har jag istället ökade ME-symptom, frossa, svår värk, illamående, influensakänsla och utmattning så jag skakar i kroppen så fort jag reser mig.
Vi har nämligen varit ute på en övernattning och det var lite för mycket för denna kropp. Allt var bra planerat och uttänkt men det går ju inte att planera in att inte bli granne med supande högtalartelefonpratande/kedjerökande par (dom bytte av varandra löpande, både med kedjerökandet och att prata på högsta volym i högtalartelefon), eller skrikiga föräldrar som låter mer än sina barn, eller hundar som skäller ikapp. Dessutom är folk grillgalna och gör det en meter ifrån bilar och husvagnar vilket ju bara blir några meter till vår bil. Och jag tål ju varken ljud eller lukter, så det blir rätt omöjligt i det läget (eller värme vilket gör det omöjligt att stänga in sig i bilen). Ställplatser som är tysta som kloster och rök- och luktfria vore ju kanon, och det är nog inte bara ME-sjuka som önskar sig det. Tänk att man måste vila efter att ha åkt ut till havet och vilat.

Se så fin hud! (Med smink och filter, men ändå, att ens kunna ha smink) Och så älskar jag mina fjäderörhängen som jag gjort en gång i tiden, med fjädrar som inte kommer från hemsk och plågsam uppfödning! Det ni!6 kommentarer:

 1. FY vad härligt!! Men segt med havet. Dumma dom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt var ordet! Väger upp en del!

   Radera
 2. Vad skönt att eksemen är borta men så ledsamt att du skulle behöva ha sådana grannar. Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, väldigt skönt! Mm, svårt det där med grannar.. Kram <3

   Radera
 3. Hur gick du tillväga för att slippa dina eksem?Gärna tips och råd då jag denna sommar har fått det jobbigt med mitt eksem. Kan vara att jag ätit glass nästan varje dag(socker) annars en mycket strikt glutenfri,laktosfri kost samt mat lagad från grunden. Varierad kost också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen svårt att tipsa, jag vet inte själv vad som är vad och vilket som gjorde att eksemen till slut försvann.
   Vi är alla olika och eksem kommer i många varianter. Jag har atopiskt eksem och kronisk nässelfeber. Min hudläkare och allergolog har kommit fram till att både en infektion av helicobacter och mitt diafragmabråck orsakar eksem och nässelutslag, samt att jag har svårt att bryta ner biogena aminer. Jag tål alltså inte histaminrik mat i stor mängd och tar även kosttillskot som heter daosin och metionin för det. Men det bästa är att rådfråga läkare och helst specialist. Jag vet ju inte om du har någon annan sjukdom också, så att råda i detta är vanskligt. Det senaste i raden av behandlingar har varit en örtsalva som både hudläkaren och en alternativteraput rekommenderat, men det skulle jag inte pröva utan läkares godkännande, örter kan ju istället ge eksem och allergiska reaktioner. Hoppas du får bukt med eksemen!

   Radera

Skriv gärna några rader, och mitt tips är att först kopiera det du skrivit eftersom det ofta krånglar när man väl ska publicera det och kanske måste testa igen. Hoppas att det ska funka!