tisdag 13 oktober 2015

Sista turen med elscootern

I veckan blir jag av med min elscooter, reglerna har ändrats från att kunna använda den 1 gång i veckan till minst 3 gånger och det klarar inte min hälsa.

När jag fick beskedet så lyckades vi komma ut en sväng till botaniska och det blev en väldigt lyckad tur. Men jag har alltså hunnit ut en kort tur till med den, till skogen som ligger bakom vårt hus. Också en väldigt lyckad tur om än lite kallare än när vi var i botaniska.

Jag orkar inte längre vara upprörd över dom nya reglerna, det får bli som det blir och jag har i allafall haft glädje av den det året som jag haft den. 

Och igår gav jag mig alltså ut på en liten skogstur med te på termos, kamera, filt och några av våra vikblad att dela ut när jag träffar på folk. För det känns viktigt för mig att få dela med mig av ett positivt budskap till dom som vill. Och det var flera som tackade och tog emot, och hade jag bara orkat hade man nog kunnat samtala en liten stund också, 
men nu fick vikbladen tala för sig själv.

Den här skogen är så mysig, vi har ju bott här i många år, men det är sällan vi har orkat ut till den. Förr brukade vi åtminstone komma ut en gång varje vinter och grilla, det var en häftig upplevelse att göra det speciellt om det var mycket snö. Mitt inne i stan men ändå så avskilt!

Nästa inlägg blir nog bilder från botaniska, å så fint det var den dagen!
fredag 9 oktober 2015

Paris i sovrummet!

Nu har både planschen och böckerna kommit och jag är jättenöjd!

Jag älskar och saknar Paris, i vår är det fem år sen som vi var där på vår tioåriga bröllopsdag. Det blev minnen för livet! Tänk att man efter en helg i Paris faktiskt kan känna till en hel del av platserna på kartan. Det kändes som att vara hemma! Så kändes London också, saknar den staden också!


Sen har jag ramat in ett vackert ormbunkslöv, jag älskar verkligen ormbunkar! Denna plockade jag i vår skog bakom huset för någon vecka sen, glad över att jag kunde gå en liten bit in och plocka med mig ett minne!

Idag var jag på vårdbesök och var i närheten av en blomsteraffär och då kunde jag inte låta bli att köpa en ormbunksplanta, och så åkte det ner lite annat i korgen också. Livsfarligt att ha lite ork för att handla... Nu ska jag ju orka sköta dessa också, men det får bli en mysig daglig utmaning!Den röda begonian är så otroligt vacker! Jag älskar röda blad och olika sorters begonior, dom brukar funka här hemma trots lite slarv med vattnade.

Så får vi se när jag orkar läsa böckerna, korta noveller går lite bättre, så det ska nog gå bra. Dostojevskij var en present till min man och han hade faktiskt inte hört talas om den trots att det är en av favoritförfattarna. Han slukade den snabbt och var överväldigad och hade svårt att inte berätta för mycket. Så nu måste jag ju läsa den så vi kan ha lite svåra psykoanalytiska diskussioner om den. Korta, svåra men ändå kognitivt lätta diskussioner så min trötta hjärna hänger med.

Vad läser ni just nu?

Trevlig helg på er!

måndag 5 oktober 2015

Tänk att jag har börjat sticka!

Det var typ på 80-talet det hände senast! Och garnerna kliade och var jobbiga. Jag stickade ett par tröjor och nån halsduk men sen tröttnade jag. En av tröjorna var starkt mintgrön och den hade jag gillat än idag om det inte hade varit för att det var akrylgarn. Men jag tål inte att sticka med ullgarn eller ha ylle på mig, och då blir ju valen rätt begränsade.

Jag fick tips av andra med ME att sticka på rundstickor, vilket gör att det går att sticka nästan liggandes. Så nu när jag faktiskt har lite mer ork än att bara hålla i mobilen och läsa så testade jag att sticka en mössa, och det gick minsann! Jag freebaseade helt och det blev nån slags glesstickad bomullsmössa till min man, kanske inte det varmaste men helt klart ett kul litet nybörjarprojekt.

Så nu är jag igång med både en sjal och en enkel tröja utan speciellt mönster, dom får bli enkla tills jag får upp rutinen mer på att sticka.
Garnerna är hur fina somhelst, färgade i olika skiftningar, får visa bild imorgon. 
Det är rena rama färgterapin att se det växa fram!
Nu kollar jag massa små tutorials på nätet om hur man gör snyggast kantmaskor, avslut och olika sticktekniker, hur kul somhelst och en helt ny värld som öppnats nu när det äntligen går!
När kommer jag att sticka min första islandströja då? Ja, det vore ju en dröm!

Och så väntar jag ivrigt på lite hemklickade paket, bland annat ett bokpaket! Jag orkar ju hålla i vanliga böcker numera, och det är en alldeles speciell känsla att läsa ur en pappersbok!
Har dessutom blivit sugen på att köpa en fin anteckningsbok att skriva i istället för på mobilen. Kanske en Moleskine-almanacka också? Bara för att jag orkar skriva igen! Lite, men ändå!

Får visa er böckerna sen när dom kommer, jag bara valde lite random.

Och ett sött litet paket från Vintagefabriken med en mysig plansch till sovrumsväggen är också påväg!

Jag tror faktiskt att jag kommer att bli nöjd, och även lite nostalgisk!