lördag 23 april 2016

Att Gottfrieskliniken läggs ner är katastrof på så många plan

Läs gärna detta viktiga inlägg om hur politikerna i Västra Götaland kör över en stor patientgrupp och kommer att orsaka bestående skada för patienter och slösa tid, pengar och resurser på helt fel vård om dom inte tar till sig av aktuell forskning om ME:


Jag vågar faktiskt inte tänka på hur jag hade mått nu om jag inte hade blivit utredd och fått min diagnos på Gottfriesklinken 2013. Och då var det ändå nästan en hel livstid för sent, jag hade hunnit bli sängliggande på grund av fel sorts vård och pressen från Försäkringskassan att arbetsträna trots att jag knappt klarade vanligt hushållsarbete.

Jag fick bara tre besök hos Gottfriesmottagningen eftersom avtalet redan då var strypt av Västra Götaland. Det var ju alldeles för lite. Jag skulle behöva återkommande uppföljning och vård sålänge jag har sjukdomen, ME är komplext och kräver specialistvård från och till under hela livet. Min vårdcentralsläkare blev frustrerad när jag bollades tillbaka till henne efter tre besök eftersom hennes kunskaper om sjukdomen inte är stor. Vilket är självklart eftersom ME är neurologisk och hon är distriktsläkare, inte neurolog.
Jag har ändå tur som dels har en fast vårdcentralsläkare som känner mig men som dessutom vet vad ME är.

Följ gärna utvecklingen kring ME-vården på sidan "Rädda Gottfriesmottagningen":Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna några rader, och mitt tips är att först kopiera det du skrivit eftersom det ofta krånglar när man väl ska publicera det och kanske måste testa igen. Hoppas att det ska funka!