lördag 2 april 2016

När jag inte kan sätta ord på mina känslor så är det så tacksamt när någon annan gör det

Oerhört plågsam dag igår, många krämpor på en och samma gång, rätt outhärdligt. 
När det blir så så ber jag extra mycket, ber om tröst och styrka att härda ut. Ibland orkar jag inte be, då ropar jag bara på Gud, använder hans namn Jehova och ber honom hålla mig hårt i handen. 
Och ibland så tittar jag bara ut genom fönstret, upp mot trädtopparna och känner att jag är honom nära genom hans skapelse.

Igår hade jag svårt att ens sitta upp, men den korta stund som jag satt på sängkanten och tittade ut mot fönstret, och spanade efter om vitsipporna kommit upp, så lyckades jag fånga denna fågel uppe i skyn på bild innan jag kröp tillbaka i sängen (med enormt skakiga armar men allt för att ha med sig något fint att titta på när jag kryper ner under täcket igen).

Jag la ut den på Instagram med texten "Ta med mig!", lite som känslan jag hade, att jag gärna vill komma ur detta jobbiga tillstånd och mående nu, upp mot friheten som i en klarblå himmel. 


Efter ett tag så fick jag en så fin kommentar av en kär gammal vän, ett bibelställe som passade så oerhört bra till både bild och mina känslor och önskningar:

"Steg jag upp till himlen, skulle du vara där, bredde jag ut min bädd i Sheọl, se, du skulle vara där.
 Tog jag morgonrodnadens vingar, hade jag min boning i det mest avlägsna hav, skulle din hand leda mig också där och din högra hand gripa tag i mig.
Om jag säger: ”Mörkret kommer att hastigt fånga mig!” då är natten ljus omkring mig.
Inte ens mörkret skall vara för mörkt för dig, utan natten skall lysa som dagen, mörkret skall vara som ljuset."
-Psalm 139: 8-12

Texten är en sång och skriven av kung David, och det är inte första gången han sätter ord på mina tankar och känslor! Inte sista heller! 
Så underbart när en vän kan hjälpa en att hitta det man tänkte!
Gissa om tårarna rann!

2 kommentarer:

Skriv gärna några rader, och mitt tips är att först kopiera det du skrivit eftersom det ofta krånglar när man väl ska publicera det och kanske måste testa igen. Hoppas att det ska funka!