tisdag 10 januari 2017

Hemtjänsten ja, orkar ni ens höra mer?

Varje gång vi pratar med läkare om att vi har problem med hemtjänsten för att dom använder parfymerade produkter när dom jobbar så utropar dom: "Det får dom inte!"
"Men det gör dom ändå" säger vi.

Idag fick vi meddelande med kort varsel att helt ny personal gör inhopp hos oss om bara ett par timmar.

"Hon har ingen parfym på sig" får vi veta.

"Hon har alltså inga parfymerade produkter på sig?" undrar vi.

"Bara deo. Funkar det?"

"Om den är parfymerad så nej. Då är det ju parfym" svarar vi.

"Den är parfymerad."

Vi blir utan insats idag. Ännu en gång.

Och jag är helt slut av att ha smsat fram och tillbaka under en timma för att få reda på att insatsen avlastar och inte belastar. Och min man fick återigen stressa och göra hemtjänstens insats istället. En till dag utan avlastning och med mer belastning. 

Vi fick beslut om ökade dagliga insatser den 8 december, hittills har ingen vecka fungerat som det ska och idag är det den 10 januari.

Vi har fått uteblivna insatser för att: vi blivit bortglömda, personal inte varit parfymfria, personal glömt nycklar, ny personal som aldrig varit här inte haft en utförlig utförandeplan att gå efter och för att "det har varit kaos här och vi har inte tillräckligt med personal".

Jag vill bara vara frisk nu, jag orkar inte mer strul.

2 kommentarer:

 1. Det här är verkligen inte okej någonstans! Skriver du upp strulet som är? I så fall bör hemtjänstens chef och dennes chef få en sammanställning (antal tillfällen ni skulle fått, antal som varit problemfria, anledning till strul, merjobb för er osv.) Jag vet att det är ytterligare väktarjobb...men en hel månad där belastningen ökar istället för minskar ärSÅ INTE OKEJ!! Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag skriver upp allt, mest för att skriva av mig, men idag insåg jag hur viktiga dom anteckningarna är. Idag kände vi att vi var nära att ge upp helt men det går ju inte. Men så fort vi har bara lite mer ork så känns det tufft att behålla insatser som krånglar mer än avlastar. Vi skulle egentligen behöva en långsiktig avlastning även om vi skulle orka göra lite mer, det är ju ständigt denna brist på marginaler som är så hopplös och försämrar livskvalitén i längden. Vår biståndshandläggare vill ge oss mer för att avlasta i längden men hon verkar inte kunna påverka insatserna, det är nog på en högre nivå. Men hon måste helt klart ha uppföljning på att det inte funkar. Det strular även med personal som låter sitt dåliga humör gå ut över oss, något vi försöker ta itu med i första hand. Det är så himla obehagligt...
   Kram <3

   Radera

Skriv gärna några rader, och mitt tips är att först kopiera det du skrivit eftersom det ofta krånglar när man väl ska publicera det och kanske måste testa igen. Hoppas att det ska funka!