lördag 21 januari 2017

Uppmuntran från när och fjärran

Igår kom brevbäraren med massa fina grejer! Det behövdes, igår var det renoveringskaos i köket och hantverkarna luktade både stark parfym, var griniga och gjorde inte riktigt det dom skulle. Och när vi påpekade missarna, vi behövde vara två för att kunna överrösta deras envisa prat (jag fick ha mask på mig för att inte känna parfymlukten), så blev det sånt tjafs att dom till slut hämtade fastighetsförvaltaren. Som gav oss rätt. Tur att han ens gick att nå.

Det är ju himla viktigt att allt blir rätt gjort nu när delar av köksinredningen är fuktskadad och har fått mikrobiell tillväxt. Byter man ut en del av snickerierna måste man ju dels kolla att det inte finns något under som också borde bytas ut, och så behöver ju jobbet göras i förebyggande syfte, för att undvika fuktskador igen om nåt år.
Noll koll där, men förvaltaren var som sagt 'med' oss och sa typ "gör om, gör rätt".

Sen började vansinnesslipningen. På kakel... Jag hade mina mest effektiva öronproppar men det maskerade ju inte allt. Till slut blev jag så utmattad att jag domnade bort. Ljudet, pratet och parfymlukten gjorde att jag blev som drogad, helt lealös och bortdomnad i både kropp och hjärna. Sen följde frossa och huvudvärk i flera timmar tills jag somnade för natten.

Idag är det som om någon sparkat mig i solar plexus, och så har jag full influensakänsla med fortsatt frossa.

Men mitt i allt kaos fick jag vykort och paket från två olika väninnor, jag blev så glad!
Knappt att jag kunde ta in allt, men idag gick jag igenom all text och allt fint igen. 

Vykort från Kinna från en av mina barndomskamraters mamma:


Underbart fint och peppigt skrivet och lite svårt att ta in, så känslomässigt starkt.
Ekorrar dessutom, som pussas!

Och från Fresno i Kalifornien, ett helt paket med massa fina saker:


 
Alla detaljer liksom! Göteborgskartan på en av klädnyporna, ordet "happy" på en kylskåpsmagnet och så den oerhört peppiga skylten "Take me to the sea"!
Den ska upp på väggen så jag ser den dagligen! Jag har aldrig träffat K men vi följer varandra på Instagram och hon vet min längtan till havet💙

1 kommentar:

  1. Vilken tur att förvaltaren hade lite vett innanför pannbenet. Kram

    SvaraRadera

Skriv gärna några rader, och mitt tips är att först kopiera det du skrivit eftersom det ofta krånglar när man väl ska publicera det och kanske måste testa igen. Hoppas att det ska funka!