fredag 27 januari 2017

Veckans bibelläsning var ju en höjdare och en tajmad påminnelse

”Lyft upp era ögon mot höjden och se. Vem har skapat dessa? Det har Han som för ut hären av dem efter antal; han kallar dem alla vid namn. På grund av överflödet på dynamisk energi och på grund av hans väldiga kraft saknas inte en enda av dem.

Har du inte kommit att inse det, eller har du inte hört det? Jehova, Skaparen av jordens yttersta ändar, är en Gud till oöverskådlig tid. Han blir inte trött eller utmattad. Det går inte att utforska hans förstånd. Han ger den trötte kraft; och åt den som är utan dynamisk energi ger han full styrka i överflöd. 

Pojkar blir både trötta och utmattade, och unga män kommer oundvikligen att snava, men de som hoppas på Jehova skall få ny kraft. De skall svinga sig upp med vingar som örnar. De skall springa och inte bli utmattade; de skall vandra och inte bli trötta.”

                          - Jesaja 40:26, 28-31

De skall springa och inte bli utmattade; de skall vandra och inte bli trötta. 

Som jag längtar.

Vet ni vad det här är för ett streck? Det är Vintergatan. På en och samma bild. Klicka på bilden så kommer ni till ett klipp där man ser hela bilden från början till slut på åtta minuter.


Tänk. "Han kallar dom alla vid namn." Mäktigt.
Och Han själv har ett namn också, Jehova. Jag använder det när jag ber, det känns så personligt.

(Mer info om Guds egennamn finns i ett klipp HÄR.)

2 kommentarer:

Skriv gärna några rader, och mitt tips är att först kopiera det du skrivit eftersom det ofta krånglar när man väl ska publicera det och kanske måste testa igen. Hoppas att det ska funka!