tisdag 28 mars 2017

Läkarbesök via FaceTime och fina torkade tulpaner

Förra veckan var det premiär för att prata med min läkare på vårdcentralen via FaceTime. Å vad det gick smidigt. Mindre stress och grundligare genomgång av min nuvarande hälsostatus. Jag kunde ligga ner på sidan hela tiden och slapp alltför stor krasch annat än hjärndimman som kommer av att bara tänka.

Hade jag haft lite mer ork över nu så skulle jag ha berättat för er mer om vilken skillnad min nya arbetsterapeut gjort och gör för att livet med svår ME ska funka lite bättre och för att livskvalitén ska höjas ett litet snäpp. Det är hon som fört en dialog med min vårdcentral för att anpassa vården på bästa sätt för mig som sängbunden. 

Jag får berätta mer längre fram och kanske lite pö om pö, vartefter jag får mer perspektiv på hur dom olika insatserna påverkar min vardag. En grundnyckel är i alla fall att stödet är individanpassat och att en stor skopa empati ligger bakom arbetsprocessen.

Så till tulpanerna, jag har sagt det förut och jag säger det igen: Tulpaner är bland det vackraste man kan torka! Så skirt och skört! 
Såhär såg dom ut färska:fredag 24 mars 2017

Present och badbomb!

Idag är det egentliga datumet för vår bröllopsdag och min man kom precis hem med denna underbara present!
En badbalja till vårat trånga duschutrymme! Har saknat badkar sen stambytet för drygt 3 år sen, nu äntligen blir det lite bad igen. Tål inte lika ofta som förr, men testade i somras i huset vi hyrde vid havet och det kändes bra.
Denna sitter man mer i men känslan kan nog va skön ändå, även om det inte blir långbad. Tänk lite oljebad för min torra hud, eller lite bikarbonatbubbel som gör huden len🥂Denna present kom som en total överraskning, vi har kollat alternativ till badkar länge men inte hittat, men min man lyckades till slut! 

Jag som såg recept igår på kul badbomb och tänkte, "äsch, det är ju ingen idé", men jodå!

Delar med mig av receptet här:måndag 20 mars 2017

17 år tillsammans och 16 som gifta

Vi sa hej till havet och såg himlen brinna. Kroppen skrek av smärtor och jag längtar till den dag då minnet av njutheten vinner över minnet av plågsamma symptom som varade hela vistelsen, en dag och en natt.
Det kommer.

Utsikten denna helg, från soffa och balkong, makalöst vackert.
fredag 10 mars 2017

#stinawollterdansarförlivet

Att hon gjorde ikväll! Har aldrig följt Let's dance innan, men nu så! Jag grät av lycka när hon blommade upp i rutan, blev själv förvånad att jag rördes så djupt, men egentligen är det inte så konstigt. Hon symboliserar ju detta med att få ta plats utan att vara som normen. Så skönt!


måndag 6 mars 2017

fredag 3 mars 2017

Kungsängslilja


Wait for it...


Wait for it...Wait for it igen....Bam!Bam bam!


Jag har fler bilder, det kommer, var så säkra.

torsdag 2 mars 2017

I väntan på balkongens lök- och knölblomning

Måste ha lite försmak, så det blev inköp av tulpaner och en kruka kungsängslilja efter läkarbesöket förra veckan. Vi har ju ett litet minisjukhus alldeles nära oss dit jag oftast blir remitterad, och bredvid det ett köpcenter, och några meter in i köpcentrat finns det bästa: En blomsteraffär. Dit blev jag inrullad av min man och så pekade jag och han köpte.Som en alien! På ett bra sätt!
Imorrn visar jag kungsängsliljan, den är helt otrolig! På ett bra sätt!